Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, mascarponés álomtorta recept

Epres, mascarponés álomtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*20 cm-es laphoz:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek kristálycukor
    • 4 tk sütőpor
    • 4 ek víz
    • 2 ek holland kakaópor

    Krémhez:

    • 750 g mascarpone
    • 500 g túró
    • 250 g eper
    • 5 ek porcukor

    Díszítéshez:

    • 100 ét vagy tejcsoki
    • 4 ek olaj
    • 500 ml habtejszín

    Elkészítése:

    4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból sütünk 2 darab piskóta lapot egy kb 20*20 cm-es, kocka alakú tortaformában.

    4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból, 4 ek vízből és 2 ek kakaóporból sütünk 2 darab kakaós piskótát.

    Ha kihűlt mind a 4 lap, akkor a krém hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Arra figyeljünk, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. A krémet 3 részre osztjuk és tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a lapokat.

    Ha kész, akkor a hideg ha tejszínt felverjük és bevonjuk vele a torta oldalát és tetejét. Utána a csokit gőz fölött felolvaszjuk az olaj hozzáadásával, majd a torta szélére, tetejére csorgatjuk.

    A maradék habtejszínt habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

    Tipp:

    Fontos, hogy a krém alapanyagai hidegek legyenek és a habtejszín is. Én a tálat és a habverőt is a fagyasztóba teszem pár perce mielőtt felverném a habot. :)
    A krémbe ízlés szerint tehető több/kevesebb cukor is, készítés közben kóstoljunk. 😉
    A 4 piskóta egyforma is lehet, nálunk a vegyes a kedvenc. 😊

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá