Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokoládés, epres-mascarponés képviselőfánk recept

Fehér csokoládés, epres-mascarponés képviselőfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fánk:

    • 150 g finomliszt
    • 150 g vaj
    • 150 ml víz
    • 4 g só
    • 6 g cukor
    • kb 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 6 szem eper

    Elkészítése:

    A vizet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Pár percig kevergetjük a tűzhelyen.

    Ezután áttesszük egy tiszta edénybe és néhányszor átkeverjük és hűtjük. Amikor már kellően hideg a tészta, akkor elkezdjük beledolgozni a tojásokat. A tojások nagyságától függ, hogy 3 vagy 4 tojást fog a massza felvenni. Annyit dolgozzunk bele, hogy kissé terüljön, de legyen még tartása.

    Habzsákba töltjük a tésztát és 12 halmot nyomunk a sütőpapíros tepsire (természetesen kisebb méretű fánkokat is készíthetünk).

    200 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on résnyire nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig.

    A tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponéhoz. Az epret leturmixoljuk és végül azt is hozzáadjuk a fehér csokis-mascarponés alaphoz. Betesszük a hűtőbe kb 30 percre, majd tölthetjük is vele a fánkokat.

    A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük először az epres krémmel, majd a habbal és végül rátesszük a tetejét. Porcukorral megszórjuk. Közé tehetünk 1-1 szelet epret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá