Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-mascarponés alagút recept

Epres-mascarponés alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 32*12,5*5 cm-es formához:
    Kekszes réteg:

    • 25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek holland kakaópor
    • 2-3 ek rum
    • kb 0,5 dl lefőzött és kihűtött kávé
    • pár darab vajas keksz vagy háztartási keksz az aljára

    Krém:

    • 12,5 dkg mascarpone
    • 5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl habtejszín
    • 5 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • kb 6-8 nagyobb, érett eper

    Elkészítése:

    A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (vagy margarint), majd kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

    Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

    Az őzgerincformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát.

    Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.(ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    A zselatinhoz adjuk hozzá a vizet és hagyjuk, had szívja meg magát.

    A habtejszínt verjük fel majdnem keményre, majd ekkor adjuk hozzá a cukrokat és a mascarponét, majd az egészet verjük fel keményre. A zselatint melegítsük fel mikrobán, majd adjuk a tejszínes krémhez és keverjük el alaposan.

    Az epret készítsük el, mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk le a végét.

    Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet. Ezután helyezzük a közepére az elkészített epreket, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

    Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá