Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-vaníliakrémes alagút recept

Epres-vaníliakrémes alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 32*10*5 cm-es őzgerincformához:
    Kekszes részhez:

    • 25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek holland kakaópor
    • 2-3 ek rum
    • kb 0,5 dl lefőzött fekete kávé
    • kb 20 db keksz a krém tetejére

    Vanília pudingos krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3 dl tej
    • 1 dl habtejszín
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • kb 30 dkg eper

    Elkészítése:

    A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

    Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

    Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.

    Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

    Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz és keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

    Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét és papírtörlővel törüljük szárazra.

    Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.

    Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk majd el).

    Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres-vaníliakrémes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá