Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres panna cotta recept

Epres panna cotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 ml tej
    • 200 ml habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
    • 5 g zselatin (por)
    • 30 g hideg víz
    • 60 g cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    Eperszósz:

    • 450 g eper apróra vágva
    • 2 evőkanál víz
    • 70 g cukor

    Elkészítése:

    A zselatinra öntjük a vizet és hagyjuk, had szívja magába.

    A tejszínt, tejet, cukrot és a vanília kivonatot összemelegítjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint.

    Az előkészített poharakat egy püspökkenyér fomába tesszük ferdén, majd a tejes keveréket a poharak szájáig töltjük és így tesszük hűtőbe. Természetesen lehet úgy is készíteni, hogy a poharakat nem düntjük meg.

    Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk, majd a cukorral és vízzel kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

    Amikor az eperszósz kihűlt, akkor a poharakat kivesszük a hűtőből, talpukra állatíjuk, majd megtöltjük a szósszal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá