Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos epres panna cotta recept

Csíkos epres panna cotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 250 ml tej
    • 500 ml tejszín
    • 20 g zselatin
    • vaníliapaszta ízlés szerint
    • kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • csipet só

    Epres réteg:

    • 750 g eper
    • 120 ml víz
    • cukor ízlés szerint
    • 15 g zselatin

    Elkészítése:

    A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.

    A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.

    4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.

    Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.

    A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

    Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá