Csíkos epres panna cotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 250 ml tej
  • 500 ml tejszín
  • 20 g zselatin
  • vaníliapaszta ízlés szerint
  • kb 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
  • csipet só

Epres réteg:

  • 750 g eper
  • 120 ml víz
  • cukor ízlés szerint
  • 15 g zselatin

Elkészítése:

A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd felemelegítjük.

A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.

4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe tesszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.

Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.

A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.