Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis, kivis panna cotta recept

Fehércsokis, kivis panna cotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fehér réteghez:

    • 3 dl tej
    • 3 dl habtejszín
    • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
    • 1 kávéskanál vaníliaaroma
    • 2 teáskanál zselatinpor
    • 1 evőkanál porcukor
    • 5 dkg fehércsokoládé

    Kivis réteghez:

    • 6 db kivi
    • 1 teáskanál zselatinpor
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1/2 citrom leve

    Díszítéshez:

    • tejszínhab
    • csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tejszínt a tejjel és a vaníliarúd kikapart belsejével feltesszük a tűzhelyre, majd hozzáadjuk a fehércsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. A tűzről levéve beletesszük a cukorral elkevert zselatinport és tovább keverjük, amíg feloldódik a cukor és a zselatin. Ezt követően előkészített poharakba töltjük és három órára hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

    Közben elkészítjük a kivis réteget. A kiviket megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot, citromlevét és pürésítjük.

    Tűzhelyre tesszük, beledobjuk a zselatinport és addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor és a zselatin. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük, majd a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk és ismét hűtőbe tesszük.

    Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá