Fehércsokis, kivis panna cotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fehér réteghez:

  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg fehércsokoládé

Kivis réteghez:

  • 6 db kivi
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1/2 citrom leve

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládéforgács

Elkészítése:

A tejszínt a tejjel és a vaníliarúd kikapart belsejével feltesszük a tűzhelyre, majd hozzáadjuk a fehércsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. A tűzről levéve beletesszük a cukorral elkevert zselatinport és tovább keverjük, amíg feloldódik a cukor és a zselatin. Ezt követően előkészített poharakba töltjük és három órára hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Közben elkészítjük a kivis réteget. A kiviket megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot, citromlevét és pürésítjük.

Tűzhelyre tesszük, beledobjuk a zselatinport és addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor és a zselatin. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük, majd a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk és ismét hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk!