Hozzávalók:
Fehér réteghez:
Kivis réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tejszínt a tejjel és a vaníliarúd kikapart belsejével feltesszük a tűzhelyre, majd hozzáadjuk a fehércsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. A tűzről levéve beletesszük a cukorral elkevert zselatinport és tovább keverjük, amíg feloldódik a cukor és a zselatin. Ezt követően előkészített poharakba töltjük és három órára hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Közben elkészítjük a kivis réteget. A kiviket megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot, citromlevét és pürésítjük.
Tűzhelyre tesszük, beledobjuk a zselatinport és addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor és a zselatin. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük, majd a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk és ismét hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk!