Epres panna cotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres panna cotta

Hozzávalók:

  • 200 ml tej
  • 200 ml habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
  • 5 g zselatin (por)
  • 30 g hideg víz
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Eperszósz:

  • 450 g eper apróra vágva
  • 2 evőkanál víz
  • 70 g cukor

Elkészítése:

A zselatinra öntjük a vizet és hagyjuk, had szívja magába.

A tejszínt, tejet, cukrot és a vanília kivonatot összemelegítjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint.

Az előkészített poharakat egy püspökkenyér fomába tesszük ferdén, majd a tejes keveréket a poharak szájáig töltjük és így tesszük hűtőbe. Természetesen lehet úgy is készíteni, hogy a poharakat nem düntjük meg.

Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk, majd a cukorral és vízzel kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Amikor az eperszósz kihűlt, akkor a poharakat kivesszük a hűtőből, talpukra állatíjuk, majd megtöltjük a szósszal.