Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós alagút recept

Epres-túrós alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg földieper
    • 1 cs zsaltinfix
    • kb 10 dkg gluténmentes babapiskóta
    • 40 dkg túró
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is.

    Közben egy téglalap alakú formát (hosszúkás) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon.

    A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

    Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

    Tipp:

    Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá