Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-túrós alagút recept

Karamellás-túrós alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg tehéntúró
    • 3 db natúr joghurt (175 g/db)
    • fél vaníliarúd kikapart belseje
    • 1,5 evőkanál zselatinpor
    • 1 dl víz
    • ízlés szerint cukor
    • reszelt citromhéj

    Karamellkrém:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag karamell ízű pudingpor (főzős)
    • 3 evőkanál porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 marék mandulaforgács

    Elkészítése:

    A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).

    A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.

    Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a krémet.

    A krémhez a cukrot karamellizáljuk és 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, majd hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

    A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük, a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk.

    Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá