Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-gyümölcsös alagút recept

Joghurtos-gyümölcsös alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók 2 db 30 cm hosszú őzgerincformához:

    • 600 g joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
    • 2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (ha lehet, nem növényi)
    • 10 evőkanál cukor
    • 20 g étkezési zselatin
    • kb 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy, málna, őszibarack, nektarin, kiwi, …stb)

    Elkészítése:

    A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot a zselatint és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik, de ne forraljuk!

    A tejszínt verjük fel keményre, majd a langyosra hűlt joghurthoz keverjük hozzá.

    A formákat öblítsük át hideg vízzel. Akár az alját és az oldalát kitehetjük gyümölcsökkel, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag joghurtos réteg, majd szórunk rá a gyümölcsökből vegyesen. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

    A kész desszertet tálcára borítjuk és ízlés szerint szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek