Joghurtos-gyümölcsös alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Joghurtos-gyümölcsös alagút

Hozzávalók 2 db 30 cm hosszú őzgerincformához:

  • 600 g joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
  • 2,5 dl habtejszín (ha lehet, nem növényi)
  • 10 evőkanál cukor
  • 20 g étkezési zselatin
  • kb 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy, málna, őszibarack, nektarin, kiwi, …stb)

Elkészítése:

A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot a zselatint és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik, de ne forraljuk!

A tejszínt verjük fel keményre, majd a langyosra hűlt joghurthoz keverjük hozzá.

A formákat öblítsük át hideg vízzel. Akár az alját és az oldalát kitehetjük gyümölcsökkel, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag joghurtos réteg, majd szórunk rá a gyümölcsökből vegyesen. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

A kész desszertet tálcára borítjuk és ízlés szerint szeleteljük.