Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös alagút sütés nélkül recept

Gyümölcsös alagút sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
    Alap:

    • 25 dkg darált keksz
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg puha margarin vagy vaj
    • 2 ek kakaópor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • kb 1-1,5 dl tej

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)

    Máz:

    Lezáráshoz:

    • 8 db vajas keksz

    Elkészítése:

    Alap:

    A vajat/margarint megolvasztjuk. Egy edénybe mérjük az összes hozzávalót és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.

    A formát folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.

    Krém:

    A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.

    A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.

    A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.

    Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.

    Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek