Gyümölcsös alagút sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
Alap:

  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg puha margarin vagy vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • kb 1-1,5 dl tej

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)

Máz:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 150 g ét vagy tejcsoki

Lezáráshoz:

  • 8 db vajas keksz

Elkészítése:

Alap:

A vajat/margarint megolvasztjuk. Egy edénybe mérjük az összes hozzávalót és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.

A formát folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.

Krém:

A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.

A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.

Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.

Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk