Karamellás-túrós alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg tehéntúró
  • 3 db natúr joghurt (175 g/db)
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 1,5 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • reszelt citromhéj

Karamellkrém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor (főzős)
  • 3 evőkanál porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 marék mandulaforgács

Elkészítése:

A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).

A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.

Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a krémet.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk és 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, majd hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük, a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk.

Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.