Epres-túrós alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres-túrós alagút

Hozzávalók:

  • 50 dkg földieper
  • 1 cs zsaltinfix
  • kb 10 dkg gluténmentes babapiskóta
  • 40 dkg túró
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is.

Közben egy téglalap alakú formát (hosszúkás) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon.

A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp:

Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra!