Hozzávalók:
Fánk:
Töltelék:
Elkészítése:
A vizet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Pár percig kevergetjük a tűzhelyen.
Ezután áttesszük egy tiszta edénybe és néhányszor átkeverjük és hűtjük. Amikor már kellően hideg a tészta, akkor elkezdjük beledolgozni a tojásokat. A tojások nagyságától függ, hogy 3 vagy 4 tojást fog a massza felvenni. Annyit dolgozzunk bele, hogy kissé terüljön, de legyen még tartása.
Habzsákba töltjük a tésztát és 12 halmot nyomunk a sütőpapíros tepsire (természetesen kisebb méretű fánkokat is készíthetünk).
200 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on résnyire nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig.
A tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponéhoz. Az epret leturmixoljuk és végül azt is hozzáadjuk a fehér csokis-mascarponés alaphoz. Betesszük a hűtőbe kb 30 percre, majd tölthetjük is vele a fánkokat.
A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük először az epres krémmel, majd a habbal és végül rátesszük a tetejét. Porcukorral megszórjuk. Közé tehetünk 1-1 szelet epret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️