Epres, mascarponés álomtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*20 cm-es laphoz:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek kristálycukor
  • 4 tk sütőpor
  • 4 ek víz
  • 2 ek holland kakaópor

Krémhez:

  • 750 g mascarpone
  • 500 g túró
  • 250 g eper
  • 5 ek porcukor

Díszítéshez:

  • 100 ét vagy tejcsoki
  • 4 ek olaj
  • 500 ml habtejszín

Elkészítése:

4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból sütünk 2 darab piskóta lapot egy kb 20*20 cm-es, kocka alakú tortaformában.

4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból, 4 ek vízből és 2 ek kakaóporból sütünk 2 darab kakaós piskótát.

Ha kihűlt mind a 4 lap, akkor a krém hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Arra figyeljünk, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. A krémet 3 részre osztjuk és tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a lapokat.

Ha kész, akkor a hideg ha tejszínt felverjük és bevonjuk vele a torta oldalát és tetejét. Utána a csokit gőz fölött felolvaszjuk az olaj hozzáadásával, majd a torta szélére, tetejére csorgatjuk.

A maradék habtejszínt habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

Tipp:

Fontos, hogy a krém alapanyagai hidegek legyenek és a habtejszín is. Én a tálat és a habverőt is a fagyasztóba teszem pár perce mielőtt felverném a habot. :)
A krémbe ízlés szerint tehető több/kevesebb cukor is, készítés közben kóstoljunk. 😉
A 4 piskóta egyforma is lehet, nálunk a vegyes a kedvenc. 😊