Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túróhabtorta recept

Epres túróhabtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Kekszes alaphoz:

    • 25 dkg édes keksz
    • 12,5 dkg vaj

    Epres túróhabhoz:

    • 50 dkg eper
    • 2 ek méz
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 4 dl habtejszín

    Csokoládé ganachehoz:

    • 10 dkg csokoládé (70 %-os)
    • 1 tk vaj
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük össze.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a vajas-kekszmorzsát és egyenletesen lapogassuk el. Ezután tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, közben pedig készítsük el a tölteléket.

    Az epret alaposan mossuk meg, daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliás cukrot. Ezután főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A túrót nyomjuk át a krumplinyomón vagy villával alaposan törjük össze (én krumplinyomóval csináltam, a savót kiöntöttem, és csak a száraz túrót használtam fel). Ezután adjuk a túróhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot, a teljesen kihűlt pépesített epret, majd keverjük alaposan össze.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon és éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük az epres-túróhoz és szintén keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá az epres-túróhoz.

    Az elkészült epres-túróhabot egyenletesen öntsük a tortaformában lévő kekszes alapra, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Egy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük éppen csak langyosra (egy szép, selymes csokoládékrémet kapjunk).

    A hűtőből vegyük ki a tortát, majd egyenletesen öntsük rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen a tetején.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. (A hűtőből kivéve rögtön szeleteljük fel, mert hidegen könnyebb szeletelni.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá