Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomata torta recept

Diplomata torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
    Piskótához:

    • 2 tojás
    • 2 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • 1 kk sütőpor

    A torta oldalához és a közepére:

    • 200 gramm cukrozott babapiskóta

    A túrós krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 nagy narancs reszelt héja
    • 1 ananász konzerv darabolva
    • 2,5 dl ananász befőtt leve
    • 15 gramm zselatin

    Továbbá:

    • 4,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    A tetejére:

    • 1 tasak színtelen tortazselé
    • 1 narancs szeletelve
    • meggyszemek
    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

    Elkészítjük a krémet. A tejszínes pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.

    A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük.

    A zselatint 2 dl ananász ében felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt keményre verjük.

    A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat is beleforgatjuk. A kész krémet jól lehűtjük.

    A tortaforma aljára tesszük a kerek piskótánkat. Körberakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk.

    A vaníliás pudingport a tejben a cukorral felfőzzük és a piskótákra öntjük forrón. Kicsit várunk, hogy megdermedjen. Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggyszemekkel kirakjuk.

    A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.

    Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, majd felvert tejszínnel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek