Diplomata torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 kk sütőpor

A torta oldalához és a közepére:

  • 200 gramm cukrozott babapiskóta

A túrós krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 nagy narancs reszelt héja
  • 1 ananász konzerv darabolva
  • 2,5 dl ananász befőtt leve
  • 15 gramm zselatin

Továbbá:

  • 4,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • 1 narancs szeletelve
  • meggyszemek
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A tejszínes pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.

A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük.

A zselatint 2 dl ananász ében felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt keményre verjük.

A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat is beleforgatjuk. A kész krémet jól lehűtjük.

A tortaforma aljára tesszük a kerek piskótánkat. Körberakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk.

A vaníliás pudingport a tejben a cukorral felfőzzük és a piskótákra öntjük forrón. Kicsit várunk, hogy megdermedjen. Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggyszemekkel kirakjuk.

A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.

Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, majd felvert tejszínnel díszítjük.