Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors vaníliás-epres brownie torta recept

Gyors vaníliás-epres brownie torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es kapcsos tortaformához:
    A brownie lapokhoz:

    • 200 g finomliszt
    • 420 g cukor
    • 180 g margarin (olvasztott)
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
    • 50 g cukrozatlan kakaópor
    • 360 g étcsokoládé (apróra tört)
    • 2 kk só
    • 2 teáskanál vaníliaaroma

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás tortakrém alappor
    • 400 ml hideg tej

    Díszítéshez:

    • 15 szem eper
    • 8 szem áfonya
    • 2 dl habtejszín
    • 50 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.

    Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.

    Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.

    Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.

    Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük.
    Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük

    Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.

    A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá