Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes brownie torta recept

Citromkrémes brownie torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 10-12 szelethez:
    Brownie:

    • 75 g étcsokoládé
    • 80 g vaj
    • 165 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g finomliszt
    • 20 g kakaópor

    Citromkrémhez:

    • 1,5 dl citromlé
    • 200 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g vaj
    • 2 lapzselatin

    Hab:

    • 90 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 180 g cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk össze.

    A tojásokat és a cukrot verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az olvasztott coskit.

    Öntsük a tésztát egy 20 cm átmérőjű tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

    A sütőből kivéve hűtsük ki a brownie-t, majd tegyük rá vissza a tortakarikát.

    A krémhez a lapzselatint áztassuk be hideg vízbe.

    A citromlevet, tojást és cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre. Én ezután leszűrtem. Miután levettük a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a kinyomkodott zselatin lapokat és keverjük simára.

    Ezt a citromkrémet kenjük a brownie tetejére. Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap óvatosan vegyük le róla a karikát.

    A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük kemény habbá. Akkor jó ha elválik az edénytől. Lapátoljuk a krém tetejére és egy kanál homorú felével képezzünk csúcsokat a habból. Egy szakácsfáklyával adjunk a habnak egy kis színt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá