Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher torta recept

Sacher torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 140 g margarin
    • 160 g csokoládé
    • 100 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    Bevonáshoz:

    • 200 ml tejszín
    • 200 g étcsokoládé

    Töltéshez:

    • 300 g baracklekvár

    Elkészítése:

    A csokit és a margarint összeolvasztjuk.

    A tojássárgákat, cukrot és vaníliás cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis keveréket és ezzel is összedolgozzuk. Végül a lisztet és a sütőport adjuk hozzá és keverjük el jó alaposan.

    A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a csokis masszával óvatosan összeforgatjuk.

    A kivajazott, lisztezett formába (vagy sütőpapírral bélelt) simítjuk a masszát. 100 fokos sütőbe toljuk 20 percre, majd a hőmérsékletet 20 perc után 150 fokra állítjuk és így sütjük újabb 25 percig. Végül 180 fokon sütjük kb még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    A megsült piskótát kihűtjük, majd két lapra vágjuk.

    A lekvárt felmelegítjük, majd az egyik lapot megkenjük a lekvár felével, rátesszük a másik lapot és a külsejét valamint tetejét is lekenjük a lekvárral.

    Közben a bevonáshoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kissé megdermedt tortát egy rácsra tesszük és leöntjük a csokis bevonattal. Tetejére szórhatunk tortadarát.

    Mikor megdermedt a bevonat, akkor szeltelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá