Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta:
Bevonáshoz:
Töltéshez:
Elkészítése:
A csokit és a margarint összeolvasztjuk.
A tojássárgákat, cukrot és vaníliás cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis keveréket és ezzel is összedolgozzuk. Végül a lisztet és a sütőport adjuk hozzá és keverjük el jó alaposan.
A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a csokis masszával óvatosan összeforgatjuk.
A kivajazott, lisztezett formába (vagy sütőpapírral bélelt) simítjuk a masszát. 100 fokos sütőbe toljuk 20 percre, majd a hőmérsékletet 20 perc után 150 fokra állítjuk és így sütjük újabb 25 percig. Végül 180 fokon sütjük kb még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A megsült piskótát kihűtjük, majd két lapra vágjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd az egyik lapot megkenjük a lekvár felével, rátesszük a másik lapot és a külsejét valamint tetejét is lekenjük a lekvárral.
Közben a bevonáshoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kissé megdermedt tortát egy rácsra tesszük és leöntjük a csokis bevonattal. Tetejére szórhatunk tortadarát.
Mikor megdermedt a bevonat, akkor szeltelve kínáljuk.