Sacher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 160 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 140 g margarin
  • 160 g csokoládé
  • 100 g finomliszt
  • 1 cs sütőpor

Bevonáshoz:

  • 200 ml tejszín
  • 200 g étcsokoládé

Töltéshez:

  • 300 g baracklekvár

Elkészítése:

A csokit és a margarint összeolvasztjuk.

A tojássárgákat, cukrot és vaníliás cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis keveréket és ezzel is összedolgozzuk. Végül a lisztet és a sütőport adjuk hozzá és keverjük el jó alaposan.

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a csokis masszával óvatosan összeforgatjuk.

A kivajazott, lisztezett formába (vagy sütőpapírral bélelt) simítjuk a masszát. 100 fokos sütőbe toljuk 20 percre, majd a hőmérsékletet 20 perc után 150 fokra állítjuk és így sütjük újabb 25 percig. Végül 180 fokon sütjük kb még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A megsült piskótát kihűtjük, majd két lapra vágjuk.

A lekvárt felmelegítjük, majd az egyik lapot megkenjük a lekvár felével, rátesszük a másik lapot és a külsejét valamint tetejét is lekenjük a lekvárral.

Közben a bevonáshoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kissé megdermedt tortát egy rácsra tesszük és leöntjük a csokis bevonattal. Tetejére szórhatunk tortadarát.

Mikor megdermedt a bevonat, akkor szeltelve kínáljuk.