Citromkrémes brownie torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 10-12 szelethez:
Brownie:

  • 75 g étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g finomliszt
  • 20 g kakaópor

Citromkrémhez:

  • 1,5 dl citromlé
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 160 g vaj
  • 2 lapzselatin

Hab:

  • 90 g tojásfehérje
  • 180 g cukor

Elkészítése:

A tésztához a vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk össze.

A tojásokat és a cukrot verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az olvasztott coskit.

Öntsük a tésztát egy 20 cm átmérőjű tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

A sütőből kivéve hűtsük ki a brownie-t, majd tegyük rá vissza a tortakarikát.

A krémhez a lapzselatint áztassuk be hideg vízbe.

A citromlevet, tojást és cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre. Én ezután leszűrtem. Miután levettük a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a kinyomkodott zselatin lapokat és keverjük simára.

Ezt a citromkrémet kenjük a brownie tetejére. Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap óvatosan vegyük le róla a karikát.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük kemény habbá. Akkor jó ha elválik az edénytől. Lapátoljuk a krém tetejére és egy kanál homorú felével képezzünk csúcsokat a habból. Egy szakácsfáklyával adjunk a habnak egy kis színt.