Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládé torta recept

Tejszínes csokoládé torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 g holland kakaópor
    • 175 g búzaliszt
    • 160 g kristálycukor

    Krém:

    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg kristálycukor
    • 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
    • 3,5 dkg holland kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 7,5 dkg mascarpone
    • 5 g étkezési zselatin

    Díszítéshez:

    • 1 dl habtejszín
    • 1 ek átszitált kakaópor

    Csoki ganache:

    • 100 g étcsoki
    • 100 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta:

    Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótaformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

    A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.

    Az előkészített formába tesszük a masszát és a pereméig kihúzzuk, így szép egyenletes lesz. Kb 50 perc alatt kisütjük.

    Ha teljesen kihűlt, akkor 4 lapba vágjuk.

    Krém:

    A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keverés mellett 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet.

    Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    A tejszínhabot a mascarponéval majdnem teljesen verjük fel, majd két részletben, óvatosan keverjük el a teljesen kihűtött csokis krémmel.

    A kész krémből kb 35 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.

    Kb 0,5 dl vízhez adjuk a zselatint és megvárjuk, amíg felszívja és megduzzad, majd mikróban óvatosan felolvasztjuk és a nagyobb adag krémhez keverjük, majd 5 percet hagyjuk állni.

    Összeállítás:

    A krémet betöltjük a torába, a tetejét és az oldalát is körbekenjük, majd legalább 3-5 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat.

    Másnap a félretett krémet hozzákeverjük 1 dl lazára vert tejszínhabhoz, majd belekeverjük óvatosan a kakaópor is (ha nagyon besűrűsödött a krém, akkor tejszínt tegyetek hozzá keveset folyékony állapotban).

    A ganache-hoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd langyosan a tortára csorgatjuk úgy, hogy a tetején elegyengetjük és az oldalán óvatosan lecsorogjob.

    Az elkészített és előkészített csokis-kakaóporos krémmel ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá