Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-meggyjoghurtos torta recept

Tejszínes-meggyjoghurtos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához
    Lapok:

    • 2*2 tojás
    • 2*2 ek porcukor
    • 2*2 ek liszt
    • 2*1 ek kakaópor
    • 2*1 tk sütőpor
    • 2*1 ek étolaj

    Krém:

    • 2 cs epres pudingpor (főzős)
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl meggybefőtt lé
    • 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
    • 350 g meggyes joghurt
    • 3,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 10 g zselatin
    • 20 dkg magozott meggy

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.

    Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.

    A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. A masszát belesimítjuk, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

    A másik lapot is így készítjük el. Egyben is süthető, akkor kihűlés után kettévágjuk.

    A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűe főzzük.

    A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat és a zselatint is hozzákeverjük. Elektromos habverővel jól összekeverjük, majd kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk.

    A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot. Rkenjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a 2. lapot, bevonjuk a maradék krémmel és kirakjuk meggyel a tetejét.

    A tortazselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és langyosan a tortára öntjük.

    1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

    Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk a formát és a tortakarikát levesszük.

    Tálcára tesszük és díszítjük a felvert tejszínhabbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek