Hozzávalók egy 24 cm-es formához
Lapok:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.
A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. A masszát belesimítjuk, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A másik lapot is így készítjük el. Egyben is süthető, akkor kihűlés után kettévágjuk.
A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűe főzzük.
A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat és a zselatint is hozzákeverjük. Elektromos habverővel jól összekeverjük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot. Rkenjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a 2. lapot, bevonjuk a maradék krémmel és kirakjuk meggyel a tetejét.
A tortazselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és langyosan a tortára öntjük.
1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk a formát és a tortakarikát levesszük.
Tálcára tesszük és díszítjük a felvert tejszínhabbal.