Tejszínes-meggyjoghurtos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es formához
Lapok:

  • 2*2 tojás
  • 2*2 ek porcukor
  • 2*2 ek liszt
  • 2*1 ek kakaópor
  • 2*1 tk sütőpor
  • 2*1 ek étolaj

Krém:

  • 2 cs epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőtt lé
  • 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg magozott meggy

Tetejére:

  • meggyszemek
  • 1 cs piros tortazselé
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.

Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.

A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. A masszát belesimítjuk, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

A másik lapot is így készítjük el. Egyben is süthető, akkor kihűlés után kettévágjuk.

A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűe főzzük.

A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat és a zselatint is hozzákeverjük. Elektromos habverővel jól összekeverjük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk.

A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot. Rkenjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a 2. lapot, bevonjuk a maradék krémmel és kirakjuk meggyel a tetejét.

A tortazselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és langyosan a tortára öntjük.

1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk a formát és a tortakarikát levesszük.

Tálcára tesszük és díszítjük a felvert tejszínhabbal.