Tejszínes-vaníliás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

Piskóta:

  • 3 egész tojás
  • 210 g cukor
  • 115 ml olaj
  • 115 ml tej
  • 250 g liszt
  • csipet só
  • 3/4 cs sütőpor
  • 15 g kakaópor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl cukrász habalap

Külső krém:

  • 1 dl állati tejszín
  • 1 dl cukrász habalap
  • pici sárga gél ételfesték

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral együtt jól kihabosítjuk, majd belecsorgatjuk a tál oldalán az olajat és a tejet, beleszitáljuk a liszt, só, kakaópor, sütőpor keverékét és jól elkeverjük.

2 darab 18 cm-es kerek tortakarikába elosztjuk a masszát és 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 40-45 percig (tűpróbáig ) sütjük. Kihűlés után mindkét lapot ketté vágjuk, így 4 lapunk lesz.

A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk a szokásos módon, majd kihűtjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként belekeverjük a pudingba.

Ezzel a krémmel töltjük össze a torta lapokat és kívülről is körbekenjük, majd hűtőbe tesszük minimum 6 órára.

A burkoló krémhez a másik 2 dl tejszínt is felverjük. 1/3 át félretesszük, a többivel körbekenjük a tortát és ismét hűtőbe tesszük, majd a félretett krémbe keverünk egy kis gél festéket és krémrózsákat nyomunk a tetejére.

Tipp:

Én, a tejszínbe nem tettem plusz cukrot, mert a cukrász habalap is cukrozott.