Diós-tejszínes gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-tejszínes gyümölcstorta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 egész tojás szétválasztva
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál fehércsokis pudingpor
  • 3 evőkanál sárgabarack dzsem

Díszítéshez:

  • 20 dkg vegyes, friss gyümölcs

Elkészítése:

A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük.

A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is.

A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.

A tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral.

A mascarponés krémet a tejszín felével fellazítjuk. A tejszín másik felét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és félretesszük a díszítéshez.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

Tortatartóra tesszük az első lapot, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel és rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét és az oldalát díszítjük a tejszínnel ízlés szerint. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.