Tejszínes-diós álom recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy kb 30*35 cm-es tepsihez:
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 12 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 14 dkg darált dió
- 4 evőkanál meggydzsem
A krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1 marék kandírozott vegyesgyümölcs
- 1 marék nyuszi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához a fehérjéket a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A maradék cukrot a sárgákkal habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a darált diót, ezt követően lazán belekeverjük a tojásfehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt a diós piskóta, akkor a tetejét megkenjük meggydzsemmel.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a piskóta tetejére simítjuk. Habrózsákkal, kandírozott gyümölccsel és nyuszi tojással díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.