Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-diós álom recept

Csokis-diós álom
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Linzer:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Dióhab:

    • 40 dkg dió (darált)
    • 30 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 cs vaníliás cukor
    • citromhéj
    • 1 ek baracklekvár

    Csokikrém:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 15 dkg étcsoki
    • 3 dkg holland kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • krém közé meggylekvár

    Elkészítése:

    A linzerhez a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd tojássárgával és tejföllel tésztát gyúrunk az egészből. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk.

    180 fokon 10-12 percig sütjük.

    Külön sütjük ki a dióhabot. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk apránként a vaniliás porcukrot, majd a citromhéjat és lekvárt. Végül a darált diót keverjük bele.

    Nyomózsákba töltjük és kb 5 cm átmérőjű kúpokat nyomunk ki a papírral bélelt tepsibe belőle (5 cm átmérőjű poharat vízzel spricceltem, majd a papírra fordítva “nyomot” hagytam azon. Kirajzoltam a hab helyét ezzel)

    180 fokon 12 percig sütjük. Ha színződik a teteje kivehetjük.

    A krémhez egy tálba mérjük a darabolt csokit és a kakaót. Gőz fölött kell a tojást főzni, ezért külön erre a célra tálba tesszük az egész tojásokat és cukrot, majd gőz fölött majdnem puding állagúra “gőzöljük” folyamatos keverés mellett. Még forrón a csokis-kakaós keverékre öntjük és pár percig így hagytam. A margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és apránként hozzáadjuk a csokis-tojásos keverékhez és folyamatosan keverjük közben a robotgéppel.

    A linzerre nyomózsákkal koszorút készítünk a krémből kb 1 cm szélesen. A közepét hagyjuk üresen, abba a krém magasságáig lekvárt töltünk. Ráillesztjük a diós habot. Várunk kb fél órát, majd a tetejét megfogva csokimázba mártjuk (a tál oldalán végighúztam a linzer alját, így eltávolítva róla a felesleget) egészen a krém tetejéig, tehát csak a dióhab maradt kinn. Rácsra tesszük míg lecsöpög és megköt a csoki.

    Macerásnak tűnik kicsit a süti, de a végeredmény megéri a fáradtságot. 40 db lett belőle, a csokikrémből maradt bőven, de 4-5 napig eláll és szinte bármilyen süteménybe felhasználható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá