Hozzávalók:
Linzer:
Dióhab:
Csokikrém:
Elkészítése:
A linzerhez a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd tojássárgával és tejföllel tésztát gyúrunk az egészből. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk.
180 fokon 10-12 percig sütjük.
Külön sütjük ki a dióhabot. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk apránként a vaniliás porcukrot, majd a citromhéjat és lekvárt. Végül a darált diót keverjük bele.
Nyomózsákba töltjük és kb 5 cm átmérőjű kúpokat nyomunk ki a papírral bélelt tepsibe belőle (5 cm átmérőjű poharat vízzel spricceltem, majd a papírra fordítva “nyomot” hagytam azon. Kirajzoltam a hab helyét ezzel)
180 fokon 12 percig sütjük. Ha színződik a teteje kivehetjük.
A krémhez egy tálba mérjük a darabolt csokit és a kakaót. Gőz fölött kell a tojást főzni, ezért külön erre a célra tálba tesszük az egész tojásokat és cukrot, majd gőz fölött majdnem puding állagúra “gőzöljük” folyamatos keverés mellett. Még forrón a csokis-kakaós keverékre öntjük és pár percig így hagytam. A margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és apránként hozzáadjuk a csokis-tojásos keverékhez és folyamatosan keverjük közben a robotgéppel.
A linzerre nyomózsákkal koszorút készítünk a krémből kb 1 cm szélesen. A közepét hagyjuk üresen, abba a krém magasságáig lekvárt töltünk. Ráillesztjük a diós habot. Várunk kb fél órát, majd a tetejét megfogva csokimázba mártjuk (a tál oldalán végighúztam a linzer alját, így eltávolítva róla a felesleget) egészen a krém tetejéig, tehát csak a dióhab maradt kinn. Rácsra tesszük míg lecsöpög és megköt a csoki.
Macerásnak tűnik kicsit a süti, de a végeredmény megéri a fáradtságot. 40 db lett belőle, a csokikrémből maradt bőven, de 4-5 napig eláll és szinte bármilyen süteménybe felhasználható.