Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis gyümölcstorta recept

Ribizlis gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál reszelt narancshéja
    • 1 evőkanál olaj
    • csipet só
    • 1 evőkanál víz

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
    • 30 dkg piros ribizli
    • 2 evőkanál meggylekvár

    Elkészítése:

    A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.

    A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.

    A gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra borítjuk a lapot és kihűtjük.

    Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.

    A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.

    A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.

    A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.

    A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a sütit, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá