Ribizlis gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéja
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 evőkanál víz

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

Tetejére:

  • 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
  • 30 dkg piros ribizli
  • 2 evőkanál meggylekvár

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.

A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.

A gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra borítjuk a lapot és kihűtjük.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.

A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.

A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.

A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a sütit, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.