Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta szilvával recept

Gyümölcstorta szilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott ek cukor
    • 6 csapott ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag tortazselé
    • kb fél kg szilva
    • kevés vaj és liszt a formát kikenni

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és fél csomag sütőport, majd ezt is összekeverjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ráöntjük a tojássárgás masszára és óvatosan összedolgozzuk.

    A gyümölcstorta formát kivajazzuk, kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát, majd tűpróbáig sütjük 180 fokon.

    Amíg sül a lap, a szilvát kimagozzuk és tetszés szerint felvágjuk.

    6. A pudingport a tejben felfőzzük, nagyjából úgy, hogy mire megsül a lap addigra legyen készen a pudingunk, hogy ne hűljön ki nagyon, mert különben összeáll.

    Ha megsült a tészta, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy lapos felületre borítjuk, rátesszük a szilvát, ráöntjük a pudingot, majd a tetejére is teszünk szilvát.

    A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el. (Nem volt itthon tortazselém, szóval az nincs a képen)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá