Gyümölcstorta szilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyümölcstorta szilvával

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 csapott ek cukor
  • 6 csapott ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag tortazselé
  • kb fél kg szilva
  • kevés vaj és liszt a formát kikenni

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és fél csomag sütőport, majd ezt is összekeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ráöntjük a tojássárgás masszára és óvatosan összedolgozzuk.

A gyümölcstorta formát kivajazzuk, kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát, majd tűpróbáig sütjük 180 fokon.

Amíg sül a lap, a szilvát kimagozzuk és tetszés szerint felvágjuk.

6. A pudingport a tejben felfőzzük, nagyjából úgy, hogy mire megsül a lap addigra legyen készen a pudingunk, hogy ne hűljön ki nagyon, mert különben összeáll.

Ha megsült a tészta, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy lapos felületre borítjuk, rátesszük a szilvát, ráöntjük a pudingot, majd a tetejére is teszünk szilvát.

A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el. (Nem volt itthon tortazselém, szóval az nincs a képen)