Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-ribizlis kocka recept

Grízes-ribizlis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 2*4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*4 ek kristálycukor
    • 2*4 ek finomliszt
    • 2*1/2 mk sütőpor
    • 2*1/2 mk szódabikarbóna
    • 2*10 gramm vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 8 ek búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg ribizli

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk.

    180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük a lapokat.

    A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.

    Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.

    Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá