Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-ribizlis golyó recept

Fehércsokis-ribizlis golyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 14 dkg finomliszt
    • 0,5 cs sütőpor
    • kb 20 dkg ribizli

    Összeállításhoz:

    • kb 10-15 dkg mascarpone vagy másmilyen krémsajt
    • 5 dkg vaj

    Csokimáz

    • kb 20 dkg fehércsoki
    • 1-2 ek vaj

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.

    A lisztet és a sütőport a tojásos masszához szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk.

    A piskótamasszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, majd rászórjuk a ribizlit (akár málnával is készíthetjük). 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kész piskótát kihűtjük, majd kicsi darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a mascarponét vagy krémsajtot (annyit, amivel könnyen formázható lesz a massza), majd kb egyforma nagyságú golyókká formázzuk.

    A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és egy sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk színes cukrokkal, őrölt kávéval vagy kakaóporral is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá