Fehércsokis-ribizlis golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 14 dkg finomliszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • kb 20 dkg ribizli

Összeállításhoz:

  • kb 10-15 dkg mascarpone vagy másmilyen krémsajt
  • 5 dkg vaj

Csokimáz

  • kb 20 dkg fehércsoki
  • 1-2 ek vaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.

A lisztet és a sütőport a tojásos masszához szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk.

A piskótamasszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, majd rászórjuk a ribizlit (akár málnával is készíthetjük). 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát kihűtjük, majd kicsi darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a mascarponét vagy krémsajtot (annyit, amivel könnyen formázható lesz a massza), majd kb egyforma nagyságú golyókká formázzuk.

A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és egy sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk színes cukrokkal, őrölt kávéval vagy kakaóporral is.