Grízes-ribizlis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 2*4 egész tojás
  • 2*4 ek kristálycukor
  • 2*4 ek finomliszt
  • 2*1/2 mk sütőpor
  • 2*1/2 mk szódabikarbóna
  • 2*10 gramm vaníliás cukor

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 8 ek búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg ribizli

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk.

180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük a lapokat.

A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.

Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.

Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.

Tipp: