Rudolf torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 8 tojás szétválasztva
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék és díszítés:

  • 500 ml cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • piros ételszínező (paszta)

Elkészítése:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük.

A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót valamint a kakaóport és kemény habbá verjük.

A piskótát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel, majd erre ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző lépést. Végül a maradék tejszínhabbal körbevonjuk a tortát és habzsákkal díszítjük.

Rudolf szarvacskáit étcsokoládéból készítjük el. Felolvasszuk, szilikonos kis méretű formába öntjük, majd mikor visszadermedt forró késsel kivágjuk a szarvacskákat. A két szemet ugyanezen eljárás alapján fehér csokoládéból készítjük. Az orrot szintén, csak ott a fehér csokoládét piros ételszínezővel (paszta) színezzük.

A kész elemeket a tortára helyezzük és kész a Rudolf torta.