Kávéhabos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 160 g finomliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 kk sütőpor
  • 3 ek lekvár (bármilyen lehet)
  • 120 ml espresso kávé
  • 500 ml tejszín
  • 24 g zselatin

Elkészítése:

Egy magasfalú edénybe belerakjuk a tojásokat és felverjük habosra. Habosítás közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig verjük, míg a massza világos színű sűrű nem lesz. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Alaposan keverjük össze csomómentesen.

A kész masszát egy 20*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

A kihűlt tortalapot lekenjük lekvárral.

2 evőkanál zselatint öntsünk egy pohárba, majd oldjuk fel a forró kávéban. Hagyjuk kihűlni.

Egy magasfalú edénybe beleöntjük a tejszint és kemény habbá verjük. Amikor kemény a hab, hozzáöntjük a lehűtött, de még folyós zselatinos kávét.

A kávés hab felét azonnal kenjük a lapra, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe néhány percre. Addig a hab másik felébe belekeverjük a kakaót. Rásimítjuk az előző krémre és dermedésig hűtőbe tesszük.