Hólabda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*40 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 9 ek víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek rum vagy rumaroma
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat a cukorral, majd a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe egyengetjük és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát!
A megsült tésztát kiborítjuk egy fatáblára vagy rácsra, majd a tepsit egy papírtörlővel áttöröljük, ismét enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel, majd a tészta maradékát beleöntjük a tepsibe és ugyanúgy megsütjük.
Amikor mindkét adag tészta megsült egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és addig hűlni hagyjuk, míg elkészül a krém.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett, néhány perc alatt teljesen kihűtjük!
A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal habosra keverjük és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadjuk a vajkrémhez és habosra keverjük.
A kakaós piskótakorongokból kettőt összeragasztunk a krémmel, majd körbekenjük és kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Ha elkészültünk a hólabdákkal hűteni kell, hogy a krém megdermedjen.