Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*40 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 9 ek víz
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek rum vagy rumaroma
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat a cukorral, majd a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.

    A massza felét enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe egyengetjük és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát!

    A megsült tésztát kiborítjuk egy fatáblára vagy rácsra, majd a tepsit egy papírtörlővel áttöröljük, ismét enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel, majd a tészta maradékát beleöntjük a tepsibe és ugyanúgy megsütjük.

    Amikor mindkét adag tészta megsült egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és addig hűlni hagyjuk, míg elkészül a krém.

    A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett, néhány perc alatt teljesen kihűtjük!

    A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal habosra keverjük és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadjuk a vajkrémhez és habosra keverjük.

    A kakaós piskótakorongokból kettőt összeragasztunk a krémmel, majd körbekenjük és kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Ha elkészültünk a hólabdákkal hűteni kell, hogy a krém megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá