Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliakivonattal. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is.
Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A muffinok, miután kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk és mindegyiknek kalapot vágunk.
A kalapokat a vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.
Amíg szárad a csoki, addig a következő krémmel megtöltjük a muffinokat. A krémhez a tejszíntt kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a tejszínhez habhoz adjuk, összekeverjük és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.
Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.
Egyszerű, mutatós, akár a karácsonyi asztalon is. Gluténmentes!